(073) 641 93 39 - Spoed/bevallingen 06 11444969
Doğum Kontrol Muayenehane ’s-Hertogenbosch Welcome to Midwifery Practice 's-Hertogenbosch

Nieuwsitem

Terug

Bevallen in de zomer.

Aankomende zomer.


Bevallen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Aan alle zwangeren en hun partners in ’s-Hertogenbosch en omstreken U ontvangt deze brief omdat uw uitgerekende datum in de zomer van 2017 valt. In de regio ’s-Hertogenbosch hebben we in het regionetwerk @verlosdenbosch afspraken gemaakt over de bevallingen die in het ziekenhuis plaatsvinden in de zomerperiode. Dit is nodig omdat het aantal bevallingen in de zomer- en vakantieperiode in de afgelopen jaren is toegenomen. We vinden het belangrijk dat de veiligheid tijdens de bevallingen gegarandeerd blijft

Afspraken

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft tijdens de zomerperiode evenveel kraamsuites tot haar beschikking als in de rest van het jaar. In verband met het grotere aantal bevallingen, zijn er in de zomerperiode naast de beschikbare bedden op afdeling Verloskunde ook bedden voor kraamvrouwen geopend op afdeling Gynaecologie (afdeling A6). Verder werkt het Jeroen Bosch Ziekenhuis samen met kraamverzorgsters van de eerste lijn (kraamzorg). Zij zijn ingewerkt om bevallingen in het ziekenhuis te ondersteunen in de zomer.

Consequenties voor u

Bij drukte kan het zijn dat u na de bevalling naar een andere kamer wordt gebracht, bijvoorbeeld op afdeling Gynaecologie. Uiteraard is ook daar voldoende gekwalificeerd personeel aanwezig om u en uw kind verantwoorde en veilige zorg te bieden. Bij hele grote drukte zou het zelfs kunnen zijn dat u voor de bevalling moet uitwijken naar een ander nabijgelegen ziekenhuis. U wordt hierover dan geïnformeerd door uw verloskundige  of uw gynaecoloog van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In noodgevallen kunt u altijd in het JBZ terecht.
We beseffen dat de gang van zaken rondom de bevalling anders kan zijn dan u zich had voorgesteld. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij doen als netwerk van geboortezorg in de regio er alles aan om samen goede en veilige zorg voor u en uw kind te garanderen. Heeft u nog vragen naar aanleiding van de informatie in deze brief, bespreekt u deze dan met uw verloskundige of gynaecoloog.  

Met vriendelijke groet,
Deelnemers van het regionetwerk @verlosdenbosch: Coöperatie Verloskundigen ’s-Hertogenbosch eo, KraamSamenwerkingsVerband regio Den Bosch, Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), Vakgroep Obstetrie en Gynaecologie JBZ en Vakgroep Kindergeneeskunde JBZ

Terug