TEL: 073 641 93 39
Spoed/bevallingen 06 11444969

Privacy beleid

Uw privacy en uw persoonsgegevens.

Wij informeren u graag over de verwerking van uw persoonsgegevens.

Uw persoonsgegevens en medische gegevens slaan wij digitaal op. Dit doen wij om goede zorg aan u te kunnen verlenen. Het verwerken van uw gegevens doen wij volgens ons privacy en veiligheidsbeleid. U gaat met die opslag ( verwerking) akkoord door uw zorg door onze praktijk te laten uitvoeren.
Zo gaan wij met uw persoonsgegevens om:

  • Uw persoonsgegevens slaan wij op en gebruiken we zodat wij goede zorg aan u kunnen verlenen,
  • Uw gegevens geven wij alleen aan derden als dat nodig is voor het leveren van goede zorg. Indien hier op basis van de wet specifieke toestemming vereist is, vragen we die vooraf aan u,
  • Uw gegevens verwerken wij op basis van de behandelovereenkomst zoals beschreven in de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO),
  • U kunt onderdelen van uw persoonsgegevens bekijken. Stuurt u ons dan een schriftelijk verzoek,
  • Als u vindt dat de gegevens die wij van u hebben opgeslagen niet correct zijn, mag u ons schriftelijk vragen om uw gegevens aan te passen,
  • U kunt ons vragen om uw persoonsgegevens te wissen. Als wij dit doen kunnen wij u (mogelijk) niet langer verantwoorde zorg verlenen. De WGBO vereist een bewaartijd van 15 jaar. Daarom slaan wij uw gegevens op in een inactief archief, onzichtbaar en onbruikbaar voor de normale gebruiker,
  • U kunt uw toestemming tot onze verwerking van uw persoonsgegevens intrekken. Wij kunnen dan ( mogelijk) geen verantwoorde zorg garanderen. Wij slaan uw gegevens in dat geval op in een inactief archief ( zie boven),
  • U kunt bij ons bezwaar maken indien u het niet eens bent met de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken,
  • U krijgt bericht van ons indien er iets is misgegaan met uw persoonsgegevens,
  • Uw gegevens verwerken wij niet langer dan nodig is voor het leveren van goede zorg. Wij houden ons aan de bewaartermijn van het WGBO,
  •  Al het bovenstaande geldt ook voor de persoonsgegevens die wij via derden ontvangen.