Ga naar de inhoud

TEL: 073 641 93 39
Spoed/bevallingen 06 11444969

Choose language
English / Turkish

Miskraam

Helaas gaat een zwangerschap ook wel eens mis in het begin. Als dit gebeurt dan is er sprake van een miskraam. Als je een miskraam hebt, dan begint dit meestal met buikkrampen en bloedverlies. Soms heb je al via de echo gezien dat er sprake is van een zwangerschap die niet goed is.
Hoe het verdere verloop is hangt heel erg van de zwangerschapsduur af en is elke keer weer anders. De meeste miskramen vinden plaats voor de 12 weken.
Vaak is het vruchtje al enige tijd gestopt met groeien en dus heel klein waardoor je het niet altijd kan zien als je bloed verliest. Wel zie je vaak bloedstolsels en weefsel en kun je soms ook grijs/blauw eivormig weefsel zien, dit is het vruchtzakje.
Als de miskraam achter de rug is stopt ook de buikpijn en neemt het bloedverlies af. Als dit het geval is dan is de miskraam ‘compleet ‘. Het kan echter nog 1 week duren voordat het bloedverlies helemaal gestopt is.
Een miskraam komt helaas regelmatig voor. Wij staan graag voor je klaar in deze , vaak wel, verdrietige periode. We zullen dit naar behoefte met je afstemmen.
Ook kunnen we je uitgebreid informeren over de eventuele verdere zorg indien er op de echo een miskraam is geconstateerd.

Meer informatie over miskramen kan je vinden op deverloskundige.nl/miskraam.