Ga naar de inhoud

TEL: 073 641 93 39
Spoed/bevallingen 06 11444969

Choose language
English / Turkish

Pijnstilling tijdens de bevalling

Bevallen doet pijn. Daar valt niet over te twijfelen. Bij een normale bevalling bouwt de pijn zich geleidelijk op en maakt het lichaam natuurlijke pijnstillers aan. Als de bevalling langer duurt dan gebruikelijk of als de pijn erg moeilijk te verdragenis, dan is pijnstilling zeker een optie. Er zijn in onze regio twee manieren van pijnstilling: een ruggenprik(epiduraal) of een infuus met pijnstilling ( remifentanyl)

Aan pijnstilling zitten voor- en nadelen. We vinden het belangrijk dat je van tevoren goed geïnformeerd bent over de opties en over de voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen als je graag iets tegen de pijn wilt. Als je er graag gebruik van wilt maken zal er samen met jou bekeken worden wat de beste optie is. Alle voor- en nadelen van pijnstilling kun je uitgebreid nalezen op de website van de verloskundige.nl.

Medicamenteuze pijnstilling mag alleen door artsen gegeven worden, aangezien er ook risico’s aan zitten. Je kunt dus alleen in het ziekenhuis pijnstilling krijgen en hiervoor zullen we je overdragen aan de gynaecoloog. Er zijn wel alternatieven beschikbaar voor de medicamenteuze pijnstilling. Kijk hiervoor ook eens op de verloskundige.nl.

Als je graag meer informatie wilt of opziet tegen de pijn bij de bevalling, bespreek dit dan met ons. Wij staan hier open voor!