Ga naar de inhoud

TEL: 073 641 93 39
Spoed/bevallingen 06 11444969

Choose language
English / Turkish

Eerste afspraak met onze verloskundigen

Je bent zwanger en je woont in Den Bosch of omstreken. Zodra je weet dat je zwanger bent kun je met onze verloskundigen contact opnemen voor het afspreken van een echo en een eerste afspraak (intake gesprek). Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Of je belt ons op 073-6419339.

De eerste echo plannen we rond 8-9 weken in. De voorbereiding voor deze echo zal je in je aanmeldmail verder uitgelegd worden.  Ook is het goed om te weten dat het donker is in de kamer, waar de echo gemaakt zal worden, dit om het scherm van het echoapparaat beter te kunnen zien.

Het eerste gesprek is rond 9 weken en duurt wat langer zodat we uitgebreid stil kunnen staan bij je gezondheid, die van je partner en de gezondheid van je familie. Voordat je dit gesprek hebt, zullen we je een link naar een vragenlijst sturen via de mail, we willen je vragen deze snel in te vullen zodat de link niet verloopt en we ook al een goed beeld hebben van je algehele gezondheid, en die van je partner, voordat je op intake komt. We willen namelijk weten of er bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Het is ook aan te raden om je alvast in te lezen op de mogelijkheden van screening ( NIPT, 13 en 20 weken echo) van de baby. Dit zal ook aan bod komen tijdens de intake.  Ook geven we informatie over gezonde voeding en leefstijl en wat je allemaal mag gaan regelen.

De intake zal ongeveer een uur duren.

Bij de vervolgcontroles  stippen we gaandeweg de zwangerschap een aantal onderwerpen aan zoals prenatale screening, de plaats van bevallen, hoe voor te bereiden op de bevalling en een eventueel geboorteplan. Ook meten we altijd je bloeddruk, controleren we de groei van je buik, luisteren we naar het hartje van de baby en beantwoorden we natuurlijk al je vragen!

In het begin zit er langere tijd tussen de controles en gedurende de zwangerschap wordt dit steeds korter totdat je op het laatst wekelijks langskomt. Mocht je er behoefte aan hebben om eerder even langs te komen omdat je je niet goed voelt of je zorgen maakt, dan is dan kan je altijd even bellen of mailen om een extra afspraak met ons in te plannen!

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
's-Hertogenbosch