TEL: 073 641 93 39
Spoed/bevallingen 06 11444969

Choose language
English / Turkish

Eerste afspraak met onze verloskundigen

Je bent zwanger en je woont in Den Bosch of omstreken. Zodra je weet dat je zwanger bent kun je met onze verloskundigen contact opnemen voor het afspreken van een echo en een eerste afspraak (intake gesprek). Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Of je belt ons op 073-6419339.

De eerste echo plannen we rond 8-9 weken in en het is fijn als je met een volle blaas komt zodat we de echo via de buik kunnen maken. Je blaas duwt dan namelijk de baarmoeder wat hoger en zo kunnen we het kindje beter zien. Ook is het donker in de kamer om het scherm van het echoapparaat beter te kunnen zien.

Het eerste gesprek is rond 9 weken en duurt wat langer zodat we uitgebreid stil kunnen staan bij je gezondheid, die van je partner en de gezondheid van je familie. We willen weten of er bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Ook geven we informatie over gezonde voeding en leefstijl en wat je allemaal mag gaan regelen.

Bij de vervolgcontroles komen we hier op terug en stippen we gaandeweg de zwangerschap een aantal onderwerpen aan zoals prenatale screening, de plaats van bevallen, hoe voor te bereiden op de bevalling en een eventueel geboorteplan. Ook meten we je bloeddruk, luisteren we naar het hartje van de baby en beantwoorden we natuurlijk al je vragen!

In het begin zit er langere tijd tussen de controles en gedurende de zwangerschap wordt dit steeds korter totdat je op het laatst wekelijks langskomt. Mocht je er behoefte aan hebben om eerder even langs te komen omdat je je niet goed voelt of je zorgen maakt, dan is dat geen enkel probleem. Wel graag even een belletje van tevoren!

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
's-Hertogenbosch