TEL: 073 641 93 39
Spoed/bevallingen 06 11444969

Voeding en Vitamines

Als je net zwanger bent of wilt worden geldt het advies om elke dag een tablet foliumzuur van 0,4 of 0,5 mg te nemen. Dit om de kans op een ernstige aandoening, namelijk een open ruggetje of een hazenlip, te verkleinen.

Na 10 weken mag je met foliumzuur stoppen en geldt het advies om extra vitamine D te gebruiken, namelijk 10 microgram per dag. Dit kun je los nemen in de vorm van druppels of tabletten of in de vorm van multivitaminen. Let er dan op dat je multivitaminen voor zwangere vrouwen neemt, want ik normale vitaminen kan teveel vitamine A zitten voor iemand die zwanger is.

Als je zwanger bent raden we je af om rauw vlees te eten (zoals biefstuk, filet americain), rauwmelkse kazen te eten (met “au lait cru” op het etiket) en op te passen met orgaanvlees zoals lever. Ook vis kun je beter goed verhitten en groente en fruit moeten goed gewassen worden voordat je het eet. Extra aandacht voor hygiëne zoals je handen wassen na toiletbezoek en het verschonen van luiers voorkomt een infectie.

Meer informatie kun je vinden op de site van het Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl

Er is ook een app beschikbaar!

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK
's-Hertogenbosch

Wil je je bij ons aanmelden? Dat kan al vanaf het moment dat je een positieve zwangerschapstest hebt!
Aanmelden kan telefonisch of via een online formulier. .